Home / Actualitat / Camins d’oliveres mil·lenàries

Camins d’oliveres mil·lenàries

Cuina d'autor, Esdeveniments

Camins d’oliveres mil·lenàries

Una trentena de persones de l’Acadèmia Gastronòmica de Catalunya i la Confraria de la Mare de Déu de l’ Olivera, provinents de diferents punts de Catalunya, van experimentar el Menú Degustació “Sabor, Entorn i Conseqüència” de l’Antic Molí el passat divendres. Com no podia ser d’una altra manera, es va tractar d’un menú degustació que pren una especial cura amb les tècniques aplicades als olis mono-varietals de les terres del Sénia i els seus maridatges amb els plats. Prèviament, la Mancomunitat de la Taula del Sénia va organitzar una excursió pel Museu de les Oliveres Mil·lenàries de la Finca de l’Arión i al parc de la Jana, i va donar a conèixer les característiques i propietats dels olis d’una única varietat.

El Vicepresident de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, Josep Casas Febrer, va escriure unes paraules per a la web de l’acadèmia on explica la visita i la seva experiència a l’Antic Molí. Ens sentim molt agraïts de les seves paraules afalagadores dedicades al xef i cap, Vicent Guimerà, i també al conjunt de l’equip de l’Antic Molí. Quedem molts satisfets que gaudissin de les 18 elaboracions de cuina d’autor, de la presentació original i del servei acurat i eficient. A continuació citem algunes de les paraules que va regalar al nostre cap de cuina,

Vicent Guimerà:  “En definitiva, un dia històric per l’Acadèmia, varem incrementar la nostre cultura oleícola i varem gaudir de les qualitats i ben fer d’aquest jove cuiner de 35 anys, que segur que arribarà molt lluny, és autodidacta, no copia, és molt creatiu i respecta el que domini plenament el gust de l’ ingredient principal de cada plat”.

academia gastronimica-catalunya-ulldecona

Fotografia de l’esmorzar a la finca de l’Arión a càrrec de l’Antic Molí, presidit per l’Alcaldessa d’ Ulldecona la Sra. Núria Balagué i els Directius de la Taula de la Sénia, Teresa Adell i Jaume Antich.

academia gastronomica-catalunya

D’esquerra a dreta: Vicepresident de la Confraria de la Mare de Déu de l’ Olivera, Paco Sensat; Gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Tere Adell; Xef del Restaurant Antic Molí, Vicent Guimerà; Vicepresident de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, Josep Casas Febrer.


antic moili-academia gastronomia catalunya

Entre els plats que van degustar, des de la direcció de l’Acadèmia destaquen: Les gambes de Tarragona amb fideuada sense fideus i allioli de romer i, per una altra banda, El tall de “Contesa” de bacallà amb taronja i alls negres.

Per últim voldriem destacar l’entrada que ens van dedicar l’Acadèmia Gastronòmica de Catalunya a la seua web. Moltes gràcies i fins un altra!

 

Estrella Michelin

Del 2017 al 2023

Estrella Verda

2021 · 2022 · 2023

Sol Guía Repsol

2022 · 2023

4 Radishes · We're Smart® Green Guide

2023

Slow Food

2016

Cuiner de l'any

2016

Reserva Biosfera

2016