Home / Actualitat / Ens vestim de gala per a la Nit de la Galera

Ens vestim de gala per a la Nit de la Galera

Jornades de la galera

Ens vestim de gala per a la Nit de la Galera

Ens vestim de gala per a la Nit de la Galera

Tot està a punt, però tenim els nervis a flor de pell. Falten 30 minuts per a arrancar el sopar d’inauguració de les Jornades de la Galera a l’Antic Molí. Fa dies que a la cuina matinen més del normal per fer una bona la mise en place per aquest dia. Els de sala maneguen apunts memoritzant els plats per a poder donar la millor presentació en veu als comensals.

Engeguem motors i Vicent Guimerà, el xef i cap pensant, surt de la seva zona de confort, la cuina, per donar la benvinguda als presents i als responsables dels cellers que maridaran amb els seus vins i caves els 22 plats que tenen com a protagonista aquest crustaci.

L’Agustí Tortelló d’AT Roca i el Sergi Montalà d’Estones Vins són els autors dels vins que maridaran el sopar i tenen en comú comptar amb uns cellers referents i amb valors de territori, defensant varietats autòctones i les persones que l’habiten.

jornades galera

Una vegada fetes les presentacions, donem a conèixer el teaser “Los desertores” del director senienc Marc Ortiz, que parla de la galera i l’Antic Molí mitjançant els lluitadors de Kendo. Silenci a la sala. Imatges impactants. Preguntes en l’ambient. Ortiz ens ha posat un discurs sobre la taula, l’identifiquem? Ens quedem en ganes de veure l’espot sencer una vegada i una altra.

Ara sí, comença la teca. Per anar fent boca, comencem amb els snacks freds. Estem contents, creiem que el menú agradarà als clients. Tot l’equip hem provat prèviament els plats i em donat el vist i plau als xefs. Els freds pareixen funcionar bé a la sala, però en els calents sembla notar-se més entusiasme. És clar, som a l’hivern i sempre apeteix més alguna cosa amb temperatura.

Molts dels plats que presentem són d’edicions anteriors de les jornades, però Vicent Guimerà i el seu equip els han perfeccionat notablement. Les textures, les presentacions,  els sabors… L’harmonia es manifesta més que mai en els plats. Vicent pareix que comença a respirar més tranquil: fa dies que li dóna voltes i més voltes i per fi en veu el resultat.

Anem als plats principals. Sumem 6 plats més als 11 que ja portem. Les papil·les gustatives dels nostres comensals descobreixen, exploren, paladegen… Nosaltres, els de sala i cuina, comptem que ja hem superat la meitat del sopar.

I arriben els principals calents: no hi podia faltar una cremeta amb fonoll, un bon arròs i la nostra estimada llauna de galeres amb tomàquet i julivert. Aquí més que mai tornem als orígens, uns orígens reinventats: receptes de sempre amb toc indiscutible d’innovació.

Tindrem les postres de galera, enguany? Doncs sí, i no. Tenim dues postres, el primer un gelat de galera arrebossat amb panko. Un plat especial, dolç, que agrada molt a alguns i no tant als que no veuen la galera com a dolç. Les segones postres, un Pantone de taronja, digestiu i refrescant, ideal per netejar la boca de la untuositat del nostre producte estrella, la galera.

Així ho hem viscut des de dins, els cuiners i cambrers. Vine tu, i ens expliques com ho vius al voltant de la taula. Esperem que els vingui de gust!

Estrella Michelin

Del 2017 al 2023

Estrella Verda

2021 · 2022 · 2023

Sol Guía Repsol

2022 · 2023

4 Radishes · We're Smart® Green Guide

2023

Slow Food

2016

Cuiner de l'any

2016

Reserva Biosfera

2016