Home / Actualitat / L’Antic Molí al Fòrum Gastronòmic de Girona 2013

L’Antic Molí al Fòrum Gastronòmic de Girona 2013

Esdeveniments, La cuina d'aquí i de fora

L’Antic Molí al Fòrum Gastronòmic de Girona 2013

Aquest dilluns vam visitar el Fòrum Gastronòmic de Girona 2013, el baròmetre de la cuina catalana i de l’Estat, on s’hi exposen articles dedicats a la Restauració i l’Hosteleria des de vaixella fins a productes alimentaris, passant per objectes de decoració, expositors… Que ens n’hem emportat de l’estada? La convicció que encara queda molt de recorregut a fer a la cuina actual, especialment a la catalana, i un bon grapat d’idees per aplicar en els nostres plats i en el nostre dia a dia al Restaurant Antic Molí.

La ponència que ens va semblar més reveladora de les que vam veure va ser la de la Carme Ruscadella, que venia acompanyada de Raül Balam, el seu  fill,  cap del seu restaurant Moments de Barcelona, i de Jérôme Quilbeuf, cap de cuina del seu restaurant a Japó, el Sant Pau de Tokio.  La Carme va preparar el Bacallà de Quaresma 2013, Balam va presentar unes postres que serveix al seu Restaurant Moments: Pèsols 2013. Per la seva banda, Quilbeuf va elaborar Rap ensutjat de calçots. D’aquesta darrera preparació en vam extreure el matís protagonista d’aquest plat: l’ensutjament de calçot.  Es tracta de triturar la cua final del calçot, fer una pasta, deshidratar-ho i d’allí fer una polis, per poder fer un paper o una pols per arrebossar el calçot. Ja ho hem aplicat a un dels nostres plats de les III Jornades de la galera del restaurant: Galres farcides amb calçots o romesco.

Una altra de les demostracions de cuina que no ens va deixar indiferent, va ser la molt emotiva “Última cena de Casa Marcelo”. Es presentava com l’últim sopar de Casa Marcelo, sopar de comiat que comptava amb tretze comensals: Joan Roca, Nandu Jubany, Gastón Acurio , Pep Palau, Jaume Von Arend, Jordi Garrido, Enric Rovira, Yolanda León, Luis Trego, Koldo Rodero, José Luis Gutiérrez,  Xavier Pellicer y Jacques Maximin. Tot el públic es va quedar corprès que un restaurant amb tant de renom i fama tanqués una etapa del seu restaurant. Però Marcelo va acabar subratllant que la diferència que hi hauria és que ja no farien més menús degustacions (segons va plantejar, Casa Marcelo va ser el primer restaurant en fer menús degustació) i el restaurant seguiria obert dirigit pel cap de cuina Iván Domínguez, el qual ja es troba en la direcció de la cuina des de fa alguns anys.

Entre els expositors, destacaríem la paradeta de Sosa, amb una oferta amplíssima i inacabable de productes. Quan vam arribar-hi ens vam trobar amb la major estratègia de màrqueting que podria fer la marca, però amb la qual es va trobar per pura casualitat: Carme Ruscalleda estava asseguda en les cadires de l’estand parlant amb els responsables; molta gent la mirava i li feia fotografies des de fora. Ens vam apuntar en algunes xarrades de Sosa que es portaran a terme aquesta primavera, ja que les que es realitzaven al Fòrum estaven completes.

El fòrum va ser com respirar una mica d’aire pur entre la rutina del dia a dia, molt inspiradora per a la nostra pròxima presència a una fira gastronòmica, aquest cop com a ponents: la Fira Festast de Tortosa. La nostra presentació sobre la galera és a les 5:30h, no us ho perdeu!

Estrella Michelin

Del 2017 al 2023

Estrella Verda

2021 · 2022 · 2023

Sol Guía Repsol

2022 · 2023

4 Radishes · We're Smart® Green Guide

2023

Slow Food

2016

Cuiner de l'any

2016

Reserva Biosfera

2016