Home / Actualitat / La Confraria de la Mare de Déu de l’Olivera elegeix als seus nous cofrades

La Confraria de la Mare de Déu de l’Olivera elegeix als seus nous cofrades

Confraria de la Mare de Déu de l'Olivera
Esdeveniments

La Confraria de la Mare de Déu de l’Olivera elegeix als seus nous cofrades

La Confraria de la Mare de Déu de l’Olivera ha nomenat als seus nous confrares d’honor amb un emotiu acte celebrat el passat desembre a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona.

Aquest acte es va dividir en dos parts; per una part, la imposició de medalles va tindre lloc durant la missa de les 12, a l’Altar Major de l’església, oficiada pel mossén de Santa Maria del Mar que a la seua vegada és Consiliari de la Confraria; mentre que a la segona part de la cerimònia ses va portar a cap la unció amb oli d’oliva verge extra per part del Batlle d’Honor de la Confraria, Josep Maria Bargalló. Cada confrade va tindre assignat un padrí o padrina.

Vicent Guimerà, xef i propietari del nostre restaurant va ser apadrinat per Jaume Antich, que tothom sap la seua tasca que ha realitzat amb les oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia.

Confraria de la Mare de Déu de l'Olivera-2

La Confraria de la Mare de Déu de l’Olivera és una associació que busca protegir i promocionar tant el cultiu i cura de l’olivera com el consum i qualitat dels seus fruits: l’oli d’oliva i les olives. Els seus components són tan industrials gremials del món de l’oli i l’olivera com restauradors, professionals liberals, metges i investigadors; així com col·laboradors d’altres sectors que es vinculen contribuint a la divulgació de la qualitat i les excel·lències d’aquests productes.

La seua patrona, la Verge de l’Olivera, té un altar propi a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona i, des de la seua restauració a finals dels anys quaranta del segle passat, ha sigut punt de reunió del gremi d’olivarers per a celebrar la seua festa anual durant el mes de novembre.

Estrella Michelin

Del 2017 al 2023

Estrella Verda

2021 · 2022 · 2023

Sol Guía Repsol

2022 · 2023

4 Radishes · We're Smart® Green Guide

2023

Slow Food

2016

Cuiner de l'any

2016

Reserva Biosfera

2016