Home / Actualitat / “Los desertores”, un gran rodatge per a la nostra galera

“Los desertores”, un gran rodatge per a la nostra galera

Jornades de la galera

“Los desertores”, un gran rodatge per a la nostra galera

“Los desertores”, un gran rodatge per a la nostra galera

El culpable, el senienc Marc Ortiz el director. Una vintena de persones implicades: actors, tècnics, tramoies… L’organització al darrera: la prolifera productora Grayskull. Localització: una imponent fàbrica en ruïnes, Can Batlló de Barcelona.Es tracta d’un espot que es vol trencador i que conte un fort pes tradicional, alhora. Es titula “Los desertores” i relaciona els lluitadors de Kendo amb la nostra essència. El director Marc Ortiz també ha dirigit espots del Restaurant DiverXo de David Muñoz i de Madrid Fusión.

“A l’anunci s’hi agrupen alguns dels valors més representatius de la cuina de l’Antic Molí. Uns valors que es mostren d’una forma singular, per un personatge no menys singular; però es que mai havíem estat tant a prop del Japó. Trenquem les distàncies i el tour es torna, en una passejada al voltant de casa”, afirma Ortiz.

Un anunci televisiu que ens parla d’aquí, mitjançant elements que fins ara resultaven llunyans. Defensem el que és autòcton sense renunciar al que un món globalitzat ens aporta i ens enriqueix.

desertores-antic moli

Breu crònica: La galera, una autèntica diva

Arribem a Can Batlló a les 12 h. del mig dia i caiem de cul: un camionàs i uns quants vehicles més a la porta. El Marc ja ens havia advertit que muntaria un bon pollastre, però no ens imaginàvem un desplegament tal.

A l’interior de la fàbrica, munts de persones coordinats com en una coreografia: uns munten la il·luminació per a la pròxima escena, els altres el decorat, n’hi ha un parell que graven, un actor actua, una noia li dóna a la claqueta quan el director així ho apunta…

Hi ha un pilot a la taula on es pot veure allò que enregistren. Ens agrada el que veiem. Però com ho lligaran tot? Un senyor que fa Kendo, la galera, l’Antic Molí…Tothom sembla tenir molt clar com ha de preparar i quadrar, en l’engranatge conjunt, la seva feina. Però la repetició incansable d’escenes, ens fa pensar que el visionat final òptim només està al cap d’Ortiz, i allí evolucionarà fins a la presentació final de l’espot.

Aquesta nit de divendres, en la inauguració de les Jornades de la galera, presentem el teaser de l’espot “Los Desertores”. Un dia ple de sorpreses i emoció, que segurament també es mantindrà en la memòria durant molt temps.

 

Estrella Michelin

Del 2017 al 2023

Estrella Verda

2021 · 2022 · 2023

Sol Guía Repsol

2022 · 2023

4 Radishes · We're Smart® Green Guide

2023

Slow Food

2016

Cuiner de l'any

2016

Reserva Biosfera

2016