Logo Antic Moli

Menu

El bloc de l'Antic Molí

La boca aigua

Penúltima parada del #galeratour al País Basc

Escrit el 7 abril 2015 per

Arribats al Hondarribia (País Basc), a 520 km de casa, hi ha qui ens pregunta el perquè del #GaleraTour. Amb el #GaleraTour pretenem mostrar la feina feta al Restaurant Antic Molí amb aquest crustaci, de sabor tant potent i característic, però que encara és tan desconegut a l’Alta Gastronomia i a algunes zones allunyades als principals punts de pesca de la galera.

A Andorra la sorpresa que va causar el nostre producte estrella ja va ser important, per una banda, perquè els principals ports de pesca de la galera a Catalunya estan a la nostra zona, sud de Tarragona i nord de Castelló; per una altra banda, ens van explicar que les duanes dificulten considerablement l’arribada de peix i marisc al país, tot i que evidentment un o dos cops a la setmana els hi arriba. Al País Basc, terra amb mar, van descobrir literalment la galera. Els assistents a la nostra sessió eren restauradors, periodistes gastronòmics, tècnics de turisme… Però no havien menjat ni vist mai la galera, exceptuant algun pescador que havia navegat en altres mars. Fer que altres persones descobreixin el sabor, la textura i la imatge d’un producte sempre és molt satisfactori, i si a més, ens fan saber que han gaudit al màxim el menú, la sensació és doblement plaent.

galera tour hondarribi

 

La nostra estada a Hondarribia va ser una experiència inoblidable. Vam cuinar a la Societat Recreativa “Itsaslur”, una mena de “Txoco” de la província de Guipúscoa, un local històric, amb una cuina amplia, on tradicionalment es reunien una determinada agrupació d’homes per gaudir de menjars que es preparaven ells mateixos. A Itsaslur, com en altres societats gastronòmiques basques i txocos, les dones tenien antigament vetada l’entrada, especialment a la cuina. Actualment, ens han explicat els socis que aquestes societats s’estan modernitzant i això és el que va fer possible que el nostre equip mixt pogués traslladar-se a treballar-hi. El local era acollidor, amb columnes, taules i cadires de fusta i grans quadres d’homes amb vestits tradicionals omplint les parets de pedra. Un espai molt autèntic.

antic moli-galera tour-hondarribia-3

Aprofitem l’ocasió per agrair novament a Nere Ariztoy, de l’empresa Turista Gastronómico – Eat, travel & fun–, per la coordinació de l’esdeveniment, a Jon Lasa per la selecció de vins (Debuenauva.com , @BELEZOS1 @castrobrey @erboqueron_beer ) , a la Societat Recreativa “Itsaslur” i a tots els assistens  (@ondojan_com , @igorcubillo @lqcdonmanuel@ZZYjean , @GDanontzat , @eventosfera@IkerHacedor ……..) ,  per l’acollida. Va ser un honor poder portar la nostra cuina i la nostra estimada galera a un territori referent de l’Alta Gastronomia.

Aquí podeu vore totes les fotos 

Espais

Espai Bistro

Espai Menú, l'Antic Molí de sempre.


Espai Gastronòmic

Cuina d'autor de Vicent Guimerà. Un plaer per tots els sentits


Esdeveniments i Banquets

Casa't amb l'Antic Molí


Càtering

Tot l'encant de l'Antic Molí en qualsevol indret i en qualsevol moment

Últimes notícies