Logo Antic Moli

Menu

El bloc de l'Antic Molí

La boca aigua

(re)galera

Escrit el 26 febrer 2019 per

Andy Warhol, un del màxims representants de l’Art Pop, va saber mirar amb ulls nous una cosa tan comuna i que passava tan desapercebuda com una llauna de sopa de tomàquet concentrat.

La va mirar en nous ulls i la va exposar al museu. Sense voler comparar-nos amb un artista de tanta altura, si que observem un paral·lelisme en aquesta via de saber mirar en nous ulls un crustaci històricament menystingut i de la qual ens consta que no fa tants anys, molts dubtaven que pogués esdevenir un producte digne per a l’Alta Gastronomia.

De fet, durant el 2010, de cara a la documentació per a la realització del  llibre que enguany publiquem, vam realitzar un centenar d’enquestes arreu de Catalunya el resultat de les quals ens sorprenia pel gran desconeixement de la galera més enllà de la província Tarragonina i sobretot fora de Catalunya. En aquella època molt pocs restaurants l’oferien i resultava una autèntica extravagància entendre-la com un ingredient protagonista del plat, portar-la més enllà de brous i fumets. Què ha canviat de llavors ençà? Que els cuiners han apostat per treballar-la fins i tot amb les dificultats tècniques que planteja, entre ells Vicent Guimerà és un dels xefs que més ha cregut en ella i que l’ha portat a l’exploració més extrema.

Guimerà li ha aplicat les tècniques més diverses, des del foc directe del bufador fins a atorgar-li la textura impressionant que fa possible que ens la puguem menjar sencera, com mai abans havia estat possible, amb crosta i cos, per tal que en aquesta edició de les Jornades de la Galera de l’Antic Molí els comensals puguin experimentar la galera en la seva totalitat com un snack.

Aquesta i moltes altres propostes novedoses i suculents es preparen del dia 23 de febrer al 31 de març als fogons de l’Antic Molí, per a tots aquells que vulguin confirmar les possibilitats inesgotables del què és el nostre producte estrella.

Espais

Espai Bistro

Espai Menú, l'Antic Molí de sempre.


Espai Gastronòmic

Cuina d'autor de Vicent Guimerà. Un plaer per tots els sentits


Esdeveniments i Banquets

Casa't amb l'Antic Molí


Càtering

Tot l'encant de l'Antic Molí en qualsevol indret i en qualsevol moment

Últimes notícies