Home / Actualitat / Sopar inaugural de les Jornades de la Galera

Sopar inaugural de les Jornades de la Galera

Jornades de la galera

Sopar inaugural de les Jornades de la Galera

No som novells amb la galera, però cada vegada que posem a taula per primera vegada el nou menú de les Jornades de la Galera els nervis estan a flor de pell.

És una situació contradictòria: nervis i emoció. Aquestes jornades és com el nostre xiquet que comença el nou curs escolar i cada any es sotmet a un examen per saber si passa de curs, i creiem que enguany l’hem passat, i amb bona nota! Així van ser les sensacions que vam tenir el passat divendres.

La temàtica d’enguany és “Naveguem amb la galera” on realitzem un homenatge al lloc on podem trobar la galera al seu estat natural, el Delta de l’Ebre.

Nosaltres posàvem el menjar, i el vi havia d’estar a l’altura; Sergi Montalà, sumiller de vins de Mas Sersal, va ser l’encarregat del celler. Un celler que va néixer al Montsant al 2008, només per diversió, i que al 2013 van fer el salt professionalment. Són uns vins que expressen molt i es nodreixen de dues Denominacions d’Origen, la Terra Alta i el Montsant.

Per començar vam tastar el Cava AT Roca Brut Reserva 2013, de la DO Clàssic Penedès, i després vam passar amb dos blancs: Floral 2015 blanc, un vi molt mediterrani, de macabeu i malvasia de Sitges DO Penedès que ens va acompanyar fins el Gelée de Galera amb anguila del Delta, vegetals i brots, i després vam passar al Petites Estones 2015, un vi que feia 10 dies que estava envasat, un garnatxa blanca DO Terra Alta. Per finalitzar, un negre: Estones 2012, prop de la Terra Alta, però alhora tan diferent, de Falset; garnatxa negra i samsó DO Montsant.

Aquests vins també els podreu trobar quan vinguésseu a degustar el nostre menú de la galera. Em començat amb molt bon peu, i sobretot molt satisfets per les vostres opinions, i així esperem seguir any rere any, a l’altura d’aquest crustaci que ja és un més de la família!

Prompte també anunciarem la gira del Galera Tour 2016!

Estrella Michelin

Del 2017 al 2023

Estrella Verda

2021 · 2022 · 2023

Sol Guía Repsol

2022 · 2023

4 Radishes · We're Smart® Green Guide

2023

Slow Food

2016

Cuiner de l'any

2016

Reserva Biosfera

2016