Cuiner de l'any, Estrella Michelin, Sol Repsol i Estrella Verda

Vicent Guimerà

Vicent Guimerà és el xef i artífex de L’Antic Molí d’Ulldecona, des que va obrir les seves portes en 2004. Va rebre la seva primera Estrella Michelin al 2017 i va ser reconegut amb una Estrella Verda Michelin el 2020, pel seu compromís amb la sostenibilitat. Anteriorment havia estat nomenat Cuiner de l’Any de Catalunya per la Vanguardia i el Fòrum Gastronòmic (2016).

Aquests premis són el reconeixement a un treball obstinat, dia a dia, i a un afany de superació que sempre ha estat l’horitzó en la seva visió com a empresari i cuiner. És també el reconeixement a un gran equip, format per cuiners i cambrers, que ja són una família i, evidentment, també és el reconeixement a una trajectòria davant els fogons de tres generacions.

L’estil gastronòmic de Vicent Guimerà és la posada en pràctica de les últimes tècniques i tendències, portades al terreny d’autor i amb el respecte pel producte i el saber fer de la tradició. La seva cuina és de proximitat, apostant per productes ecològics i compromesa amb el territori i els seus productors. Des de 2016 pertany al moviment Slow Food i Km0.

Cal destacar la seva especialització en la galera, treball que ha culminat amb la publicació de el llibre La Galera per l’Editorial Planeta. Des de 2008 dedica un menú monogràfic anual a aquest crustaci, que reivindica allà on va com a producte d’alta gastronomia, especialment en el Galera Tour, i que li ha portat a ser conegut com el xef de la galera.